Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Seriál Základka – Róza Vodičková

23. 08. 2012 | Základka postavy
Zeměpisářka Róza Vodičková je cynická pedagožka s dlouholetou praxí. Všichni kolegové si dávají pozor, aby se nestali terčem jejího ostrovtipu. Róza je ale v jádru hodná, jen trochu osamělá ženská, která už za ta léta nesnáší děti a taky lidskou hloupost. Je velkou fanynkou Václava Klause a má panickou hrůzu z Vánoc. Rózu si doslova vychutnala Taťjana Medvecká.

Seriál Základka – Róza Vodičková alias
Taťjana Medvecká:


Taťjana Medvecká se narodila v 10.11.1953 v Praze, vystudovala DAMU, od roku 1975 je členkou činohry Národního divadla v Praze. Můžeme ji tu vidět v inscenacích Naši furianti,  Racek, Mikve a Karla. Je dvojnásobnou držitelkou Ceny Thálie za role ve hrách Marie Stuartovna (2000) a Poprvé vdaná (2002). Zahrála si ve filmech Marečku, podejte mi pero, Tajemství ocelového města, Veronika, v pohádce Nejkrásnější hádanka nebo ve filmu Bathory. 

Seriál Základka – Róza VodičkováSeriál Základka – Róza Vodičková















Za postavu  matky ve filmu Dům dostala v roce 2012  Českého lva za vedlejší roli. Televizní inscenace: Noc pastýřů, Zámek v Čechách, Manželka Ronalda Sheldona, Ta třetí, Na lavici obžalovaných justice atd., seriály Poste Restante, Cukrárna, Cesty domů atd. Taťjana Medvecká se také věnuje práci pro Český rozhlas a hodně dabuje, jejím hlasem často promlouvá Susan Sarandon. 

Právě za namluvení Susan Sarandon ve filmu Thelma a Louise dostala v roce 1997 Cenu Františka Filipovského za dabing. Říká o sobě, že miluje slovníky, encyklopedie a atlasy a ráda by si zahrála nějakou opravdu komediální roli. Taťjana Medvecká je vdaná, jejím manželem je scénárista, dramaturg a pedagog FAMU Jiří Dufek, s nímž má dcery Kateřinu a Kristinu. 

Zdroj, foto: Prima Family

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Seriál Základka – Róza Vodičková:

Seriál Základka – Róza Vodičková
Seriál Základka – Róza Vodičková
Seriál Základka – Róza Vodičková
Seriál Základka – Róza Vodičková
Seriál Základka – Róza Vodičková
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles